ميوه ها داراي خواص بسيار فرواني هستش كه متاسفانه در تمام فصل ها نميشه استفاده كرد و هر ميوه فصل خواص خاص خودش رو داره و براي اينكه ما بتونيم از تمامي ميوه ها در تمامي سال استفاده كنيم ميوه رو خشك ميكنيم و بعد بهتر از ميوه ميشه استفاده كرد براي نگهداري بهتر اين ميوه خشك ها بايد داخل جاي خنك قرار بديد و مكن هاي مرطوب اصا جاي مناسبي براي نگهداري ميه خشك نيست زيرا حمله حشرات باعث آسيب رسيدن ميوه ميشه.
بهترين دما براي نگهداري ميوه هاي خشك
براي اينكه ميوههاي خشك تازگي خود را حفظ كنند، بايد آنها را در دماي نزديك به صفر نگهداري كنيد. اگر ميوهها به خوبي خشك نشده باشند، ممكن است با خود كمي رطوبت داشته باشند و اين باعث ميشود پس از مدتي كپك بزنند. در نتيجه بايد ميوهها را به خوبي خشك كنيد و در مكاني خنك و خشك نگهداري كنيد. همچنين بهتر است در فضاي باز آنها را قرار ندهيد تا دچار هجوم حشرات نشوند. اگر ميوه خشك شدهاي داراي رطوبت بود، بهتر است ابتدا رطوبت آن را بگيريد؛ سپس در مكان مناسب قرار دهيد تا ديگر ميوهها را دچار كپك زدگي نكند.
روش هاي خشك كردن ميوه
روش هاي زيادي براي خشك كردن ميوه وجود داره خيليا از نور خورشيد استفاده مي كنن اما به شخصه من دستگاه خشك كن ميوه داشتم و مي خوام تجربمو با شما به اشتراك بزارم خيلي جلبه كه دستگاه خشك كننده ها انواع مختلفي هستن و با گرماي خاصي كه داره باعث ميشه ميوه كيفيت خودش رو از دست نده و با رطوبت خاصي كه داره باعث ميشه ميوه فقط خشك بشه و كيفيت و طعم خودش رو از دست نده خيلي وقت ها شده كه ميه با جلو نور خورشيد قرار دادن اون باعث سياه شدن ميوه ميشه و اگر ادم حرفه اي هستيد انقدر ميوه خشك ريز و كوچولو ميشه كه اصلا نميشه ازش استفاده كرد براي همين پيشنهاد مي كنم دستگاه خشك كن ميوه رو تهيه كنيد و ممكنه كمي صداي فيلتر هاش اذيتتون كنه ولي به نظرم از لحاظ كيفيت عاليه و به شما بهترين كيفيت رو ميده پس ميشه گفت نظر من اينه كه بايد از دستگاه هاي خشك كن ميوه استفاده كنيد كه البته ممكنه هزينه خيلي زيادي داشته باشه
نحوه نگهداري ميوه خشك
گفتيم كه يكي از روشهاي حفظ ميوهها به صورت طولاني مدت، خشك كردن آنها است. همچنين عمر و ماندگاري آنها به عوامل زيادي بستگي دارد، كه با رعايت آنها ميتواند عمر ميوههاي خشك را افزايش داده. ميوههاي خشك اگر در فضاي باز قرار بگيرند به راحتي آلوده ميشوند؛ در نتيجه آنها را بايد به صورت خاصي بستهبندي كنيد. همچنين چون خشك هستند به آساني رطوبت را جذب ميكنند. در نتيجه براي اينكه مانع از اين دو گزينه شويد بايد موارد زير را رعايت كنيد:
در هنگام بستهبندي بايد دقت كنيد اگه ميوه خشك تازه توليد شده است، به سرعت آن را بستهبندي نكنيد زيرا باعث تعريق و ايجاد رطوبت ميشود كه نتيجه آن خرابي ميوه را به دنبال دارد.
ظرف استفاده شده براي بستهبندي آنها بايد تميز و كاملاً خشك باشد.
بهتره زمان باز كردن بستهبندي به سرعت درب ظرف را ببنديد؛ زيرا ميوههاي خشك زماني كه در معرض هوا قرار ميگيرند از كيفيت آنها كاسته ميشود.