خواص كشمش

۳۱ بازديد ۰ نظر

 

كشمش را مي توانيك تنقلات باستاني دانست كه پيشينه ي اون به ايران و مصر حدود 2000 سال قبل از ميلاد بر مي گردد و حتي در كتب عهد عتيق، انجيل و قرآن هم از اون نام برده شده است.

از اونجايي كه كشمش ياد آور شيريني است مي تواند يك ميان وعده و خشكبار محبوب از طرفي مفيد باشد. از مزياي درماني آن مي توان به بهبود هضم، سلامت استخوان و سطح آهن اشاره كرد. همچنين براي درمان اسيدوز، نفخ، كم خوني، اختلال در عملكرد جنسي و تب بوده  وبه افزابش وزن سالم كمك مي كند و از طرفي تاثير مثبتي بر روي چشم، دندان و مو داريد. اين ميوه خشك براي بيماران ديابتي نيز ميان وعده ي سالم محسوب مي شود. در ادمه به طور مفصل در مورد مزاياي آن صحبت مي كنيم.

مواد مغذي موجود در كشمش

طبق گفته هاي انجمن كشاورزي آمريكا كشمش منبع مناسبي براي انرژي براي انرژي، فيبر، پروتئين و كربوهيدرات ها هستند. اون ها داراي قند و كالري زيادي هستن و شاخصه گلاسمي پاييني دارند. مقدار كلسترول كشمش صفر است و سرشار از پتاسيم ويتامين ث، كلسيم، منيزيم، كلسيم، منيزيم، فسفر، سديم مي باشد. همچنين داراي ويتامين و مواد معدني اي مثل: تيامين، نياسين، ريبوفلاوين، ويتامين B6، آهن و روي هستند.

خواص كشمش

همانطور كه در بالا ذكر شد كشمش به دليل مواد معدني و ويتامين هايي كه دارد مي تواند براي درمان بسياري از بيماري اي مورد استفاده قرار بگيرد كه در ادامه به اون اشاره مي كنم.

سرشار از فيبر- مي تواند به عنوان يك ميلن باشد.

در كشمش نوعي فيبر وجود دارد كه باعث جذب مايعات طبيعي موجود دربدن مي شود. اين حجم افزوده شده و باعث بهبود حركات روده و در نتيجه رهايي از يبوست و انسداد مي شود.

اين نوع فيبر يك نامحلول است زيرا زماني كه در معرض آب قرار مي گيرد حجم افزايش يافته و طبق مطالعات انجام شده توسط دكتر جن اسپيلر مدير مركز تحقيقات و مطالعات سلامتي بنياد لس آلتوس كاليفرنيا، مصرف دو وعده كشمش درروز مي تواند عنلكرد روده رو بهبود بخشيده و ريسك سرطان روده را كاهش دهد.

درمان نفخ

فيبر موجود در كشمش به دفع سموم و مواد مضر دستگاه گوارشي  كمك مي كند. و اين مي تواند بدن را از ابتلا به بيماري رود و رشد باكتري ها و نارحتي هاي ناشي از نفخ محافظت كند.

پيشگيري از اسيدوز

كشمش ها سرشار از پتاسيم و منيزيم كه براي مغز بسيار مفيده همچنين پتاسيم و منيزيم دو تا از رايج ترين آنتي اسيد ها هستند چراكه اون ها را پايه اي براي مقايس PH در نظر مي گيرند اسيدوز وضعيتي است كه اسيديته خون افزايش مي يابد. و يا گاز هايي است كه در سيستم تنفسي وجود دارد و باعث ايجاد كورك، بيماري هاي پوستي، آسيب به اندام هاي داخلي، نقرس و نارسايي مي شود.

غني از آهن

كشمش حاوي مقدار قابل توجهي آهن است كه به طور مستقيم درمان كم خوني كمك مي كنه و حاوي بسياري از ويتامين هاي گروه B هستش و ويتاميني كه ضروري براي خون سازي است مس زيادي نيز در تشكيل گلبول قرمز كمك مي كند.

بهبود سلامت دهان و دندون

كشمش غني از كلسيم است كه موجب استحكام و كاني گيري كردن ميناي دندان مي شود. علاوه بر اين، بوربون موجود در اين ميوه خشك باعث جلوگير از تشكيل جرم دهان و تقويت دندان مي شود.

اسيد اولينكوليك يكي ديگر از تركيبات گياهي موجود در كشمش است كه نقش اساسي اي در حفاظت دندان هايتان دربرابر پوسيدگي كرم خوردگي و روشنايي ان ها بازي ميكند. اين عنصر معدني به طور موثر از رشد دو نوع از باكتري هايي كه عامل كرم خوردگي دندان هستند جلوگيري مي كند.

يك آزمايش توسط دكتر كريستين دي وو درگروه دندان پزشكي كودكان در دانشگاه ايلينوي شيكاگو ثابت شده است. ممكن است عجيب به نظر برسد اما ميوه خشكي كه ميخوريد هرچه بيشتر به دندانتان بچسبد بهتر است چراكه تمام طولاني مدت اسيد اولينوليك به دندان از رشد باكتري هاي مضر جلوگيري مي كند.

آنتي اسكيدان

كشمش منبع پلي فنول طبيعي مي باشد كه خواص ضد التهاب دارد. كشمش پلويي يك خود درماني معروف براي درد هاي مزمن به ويژه درد هاي آرتريت است.

شواهد عمومي نشان داده است كه افرادي كه علائم آرتريت داشته  بين 1 الي 8 هفته 10 دانه از اين كشمش ها را مصرف بهبود يافته اند.

كشمش  سطح خيلي بالايي از كاتچين داره كه در اين ماده به مبارز سرطان كمك مي كنه كاتچين يك نوع آنتي اكسيدان پلي فنول است كه در خون وجود دارد و باعث از بين بردن راديكال هاي آزاد موجود در خون مي شود؛ راديكال هاي آزاد يكي از عوامل اصلي رشد سلول هاي سرطاني است. فيبر موجود در كشمش باعث دفع صفراي بدن مي شود پس سمومي كه باعث سرطان مي شود.

كشمش غني از آنتي اكسيدان فنوليك اسيد است كه براي سلامت چشم بسيار مفيد است. فنوليك اسيد از چشم در برابر آسيب هاي ناشي از راديكال هاي آزاد محافظت مي كند. راديكال هاي آزاد باعث تضعيف بينايي مي شه

طرز تهيه كشمش خونگي چجوريه؟

۳۶ بازديد ۰ نظر

 

كشمش يكي از اون ميوه هاي خشك خشمزه است كه طرفدار بسيار زيادي داره و جدا از طرفداران خواص بسيار زيادي دارد بايد بدونيد كه اين ميوه خشك رو مي تونيد به راحتي داخل خونه درست كنيد و اگر مي خواهيد با طرز تهيه كشمش خانگي بيشتر آشنا بشيد با من همراه باشيد

كشمش آفتابي

يكي از ساده ترين نوع تهيه كششمش گذاشتن اون جلو نور آفتابه و در اين روش تنها كافي است خوشه هاي انگور تازه را بر روي يك سفره ي پلاستيكي و يا يك سيني گذاشته و در معرض آفتبا قرار دهيد و زماني كه انگور ها خشك و قهوه اي شدن اون رو جمع كنيد و در يك ظرف پلاستيكي و در يك مكان خشك نگه داري كنيد. مدت ضوري براي خشك شدن جبه نسبت به نوع انگور و شرايط آب و هوايي 20 الي 15 روز مي باشد.

در مناطقي كه پاييز زود رس دارند در بعضي سال ها بارندگي هاي زود هنگام به جبه هاي در حال خشك شدن آسب مي رساند براي پيشگيري از ضرر باران روي خوشه ها چادر پلاستيگي پهت مي كنند.

كشمش تيزآبي

كشمش تيزآبيبه سبزه مشهوره چون در اين روش رنگ سبز كشمش در طول خشك شدن حفظ مي شود و بعد از خشك شدن بسيار نرم است و آن خشكي كشمش آفتابي را ندارد. در اين روش يك روز قبل از چيدن خوشه بايد درون محلول كربنات پتاسيم و روغن سبزه و آب غوطه ور كرد و اگر اين انگور در محل درست شود كه روز ها بيشتر ابري بادش و تابيش نور خورشي ضعيف انگور ها بايد به مقدار بيشتري محلول تيزآّ آغشته شوند.

كربنات پتاسيم روي دانه هاي انگور شيار هايي را ايجاد مي كند. كه اين شيار ا باعث مي شود كه آب انگور زودتر خشك شده و كشمش سريع تر تشكيل شود همچنين باعث زرد شدن كشمش ها نيز مي شود. روغن سبز هم باعث نرمي كشمش ها مي شود.

كشمش سابه آفتاب

روش ديگر طرز تهيه كشمش خانگي خوشه هاي انگور را با نخ آويزان كرده و آن را در سايه و در معرض جريان هوا و يا حرارت ملايم قرار مي دهند و مزيت اين روش اين است كه اين كار را مي توان حتي در خانه و در دماي اتاث هم انجام دهيد و يك كشمش تميز و سالم و بدون گرد  خاك داشته باشيد. اين نوع كشمش سبز رنگ مي ماند اما از طرفي تهيه اين نوع كشمش مقدار زمان بر است و 50 تا 60 روز طول مي كشد همچنين زياد مقرون به صرفه نيست زيرا به سالن هاي مناسب نياز دارد.

كشمش طلايي

اين روش به روش كاليفرنيايي معروفه و ابتدا خوشه انگور رو تا چند ثانيه داخل محلول هيدروكسيد سديم با غلظت 0.2 تا 0.3 درصد فرو برده و بعد دوش آب سرد به انگور ميگيريم و برسي مي كنيم ببينيم باز نياز به محلول دارد يا خير و بعد از آن انگور هاي مرطوب در محفظه دود به مدت 2 تا 5 ساعت در معرض دود سولفر رار مي دهند

خواص شكلات چيه؟

۳۶ بازديد ۰ نظر

 

درباره شكلات

شكلات يك خوراكي پرطرفدار و دوست داشتني در همه سنين است هرچه درصد كاكائو يك شكلات بيشتر و شكرش كمتر باشد ،مفيد خواهد بود. بنابر اين شكلات هاي تلخ مزاياي بيشتري نسبت به انواع ديگر شكلات دارند.

اين محبوبيت در حدي زياد است كه حتي يك روز به نام روز جهاني شكلات در اروپا به جهان معرفي شد و به همين جهت هرسال 7 ژوئن رو جشن ميگرن اما بدك نيست بدانيد كه كاكائو فوايد بسيار زيادي دارد. از جمله فوايد آن مي توان به پيشگيري از پوكي استخوان، كاهش كلسترول، كاهش فشار خون، تسهيل خون، مي كند اين 3 مورد آخر منجر به سلامت قلب خواهد شد. همچنين به دليل كافئين موجود در كاكائو مي توان آن را يك ميان وعده براي رفع خستگي در نظر گرفت.

از طرفي  تركيبات موجود در شكلات باعث شكلات باعث ايجاد حس نشاط مي شود بنابر اين اسنك مناسب و مفيد براي مبتلايان به افسردگي است.

همانطور كه در بالا هم اشاره شد اين خواص مربوط به كاكائو است. درسا اسا كه ماده اصلي تشكيل دهنده ي شكلات كاكائو مي باد اما بايد در نظر بگيريد كه افزودني اي مثل شكر فراوان در شكلات مي تواند تبعاتي را بر روي سلامت دندان در بر داشته از اين رو بهتر است شكلات مصرفي شما، شكلات تلخ و بدون شكر مي باشد.

مصرف شما،شكلات تلخ و بدون شكر باشد در ادامه فوايد مصرف شكلات تلخ را شرح خواهيد داد.

فوايد مصرف شكلات كه از 60 تا 99 درصد كاكائو داشته باشد، شكلات تلخ مي گويند به علت مزاياي بالاي كاكائو هرچه درصد آن بيشتر باشد شكلات از نظر ارزش غذايي غني تر است از اي رو بهتر است بيشتر از شكلات تلخ كه مزاياي فراواني براي بدن دارد استفاده شود.

منبع سرشار از آنتي اكسيدان

مواد غايي حاوي آنتي اكسيدان فوايد فراواني براي بدن دارند كه شكلات تلخ هم يكي از آن هاست آنتي اكسيدان موجود در خوراكي ها باعث مهار راديكال هاي آزاد بدن مي شود.

كنترل فشار و جريان خون

ماده اي ب نام فلاوانول در شكلات وجود دارد كه اين ماده مي تواند لايه ي داخلي رگ هاي خوني را تحريك كند تا گاز نيتريك اكسيد توليد كنند. بدانيد كه يكي از عملكرد هاي نيتريك اكسيد اين است كه به رگ هاي خوني سينگنال مي فرستد تا استراحت كنند و درنتيجه مقاومت در برابر جريان خون كمتر بشه و فشار خون پايين بياد

كاهش كلسترول بد خون

از ديگر فواي شكلات تلخ مي توان به كاهش LDL اشااره كردش كه تحقيقات انجام شده نشون بده مرداني كه LDL بالايي داشته باشند و براي مدتي به طور منظم شكلات تلخ مصرف كردند بعد از مدتي سطخ LDL خونشون به طرز چشم گيري كاهش پيدا مي كنه.

اميدوارم در اين مقاله تونسته باشم به شما كمك كنم تا شما از خوردن شكلات بهتر لذت ببريد و بتونيد به سادگي هرچه تموم تر فوايد شكلات رو متوجه بشيد اميدوارم از خوردن شكلات هاي زندگيتون لذت ببريد و اميدوارم امور براتون زيبا و خوب بگرده و حتما كامنت يا ديدگاه گذاشتن فراموشتون نشه

 

خواص سوهان

۳۲ بازديد ۰ نظر

 

درباره سوهان

سوهان يكي از شيريني هاي لذيذ ما ايراني ها مي باشد كه تاريخچه سوهان به  شهر قم و به دوره قاجار برميگرده. درواقع سوهان نوعي تنقلات شيرين بوده كه در ابتدا به صورت نرم طبخ مي شده اما با مرور زمان و با اضافه و جاگزيني موارد مثل زرده ي تخم مرغ و آرد جوانه گندم، به صورت سفت و شكننده در آمد است.

اين شريني دوست داشتني به دليل وجود مواردي مثل زعفران، هل، گلاب و مخصوصا آرد جوانه گندم و مغز هايي پسته و بادام يك خوراكي بسيار مغذي و مقوي است و ارزش غذايي و حتي درماني قابل توجهي دارد. سوهان به دليل ويتامين ها و نواد معدني سرشار مي تواند لقب سالم ترين شيريني را از آن خود كند. اما از اونجاي كه شكر زيادي دارد نبايد در مصرف اون زياده روي كرد.

فوايد و خواص سوهان

سوهان خوراكي خوش طعم و دوست داشتني مي باشد كه به دليل موارد اوليه طبيعي و مغذي اي كه دارد، خواص و فوايد زيادي دارد، از جلمه خواص اين مواد مي توان به نمونه هاي زير اشاره كرد

زعفران يكي ز چاشني هاي نشاط اورد و خواص ضد افسردگي و اضطراب داره و براي سلامت قلب مفيده و علاه بر اين به دليل وجود انتي اكسيدان، نه تنها خواص ضد پيري داشته و براي پوست مفيده بلكه سلامت كبد را نيز تضمين مي كند.

جوانه گندم ماده اصلي تشكيل دهنده سوهان است كه سرشار از ويتامين B، E، مواد معدني مفيد مثل كلسيم، فسفر، روي، منيزيم مي باشد كه در پيشگيري از ابتلا به انواع سرطان موثر بوده و همچنين در درمان ريزش مو، رفع شوره سر و بهبود انواع جوش صورت و ناراحتي هاي پوستي نقش بسزايي رو ايفا مي كند.

زرده تخم مرغ منبع بسيار غني پروتئين است و براي رشد بهتر، استحكام استخوان هاي بدن و سلامت علمكرد سيستم عصبي مورد نياز است. شايد جالب باشد بدانيد 90% درصد املاح مدني و ويتامين هاي تخم مرغ در زرده اون قرار دارد.

هل يكي از چاشني هاي خوش عطر ودلپذير است كه مانند زغفران علاوه بر اين باعث نشاط و كاهش اضطراب و استرس مي شه كه فوايد فراواني براي كل سيستم ايمني بدن از جمله گوارش، قلب و پوست داره

مغز پسته به دليل وجود پتاسيم بسيار بالايي كه در مغز پسته يافت ميشه اين مغزه باعث شادابي و تحرك مي شه و از اونجايي كه فشار خون بالا رو كنترل ميكنه از ابتلا به سكته مغزي هم جلوگيري ميكنه پسته بخاطر وجود مواد و املاح معدني مثل آهن، كلسيم، فسفر بهترين خوراكي هستش كه از طرفي به دليل اينكه كاهنده ي كلسترول هستش خطر بروز بيماري هاي قلبي رو به طرز چشم گيري كاهش مي ده.

از اونجايي كه بيشتر مواد موجود در سوهات نشاط آور و ضد افسردگي هستند، در كل سوهات يك خوراكي نشاط آور و شادي بخش محسوب ميشه و بهترين شيريني براي اعياد و مناسبت هاي خاص به شمار مي آيد اميدوارم در مصرف سوهان اعتدال را رعايت نموده تا به دندان هاي عزيزتان آسيب وارد نكنيد

خواص زرشك چيه و موضوعات درماني زرشك

۳۱ بازديد ۰ نظر

 

زرشك گياه است كه صمرف دارويي زيادي داره و بيشتر مردم از كوچك و بزرگ با ميوه اي كوچك و بزرگ با ميوه اي كوچك قرمز اين گياه آشنا هستيد.غذا هايي مثل زرشك پلو، مرباي زرشك، سس زرشك و... اسم هاي آشنايي هستن كه به طعم و مزه خاص در غذا مي رسند، كه داراي خواص شگفت انگير نيز هست.

از طرفي اين گياه نه تنها در غذا هاي مختلف مورد استفاده قرار مي گيرد بلكه از رنگدانه هاي موجود در چوب و پوست گياه زرشك براي رنگ كردن چرم و پشم نيز استفاده مي شود.

خواص درماني زرشك

پيشينه مصرف زرشك به دوره مصر باستان برميگرده در اون زمان فرعون ها و ملكه ها براي درمان طاعون از اين گياه رو به همراه تخم رازيانه مصرف مي كردن.

اين گياه خواص درماني شناخته شده ي زيادي داره، مثل سرخ پوست هاي آمريكا از اون براي بيماري هاي خوني، سل، بي اشتهايي، بيماري هاي كليوي، رماتيسم و جراحت استفاده مي كردن. بعضي از پزشك هاي سنتي در ايران از اين گياه براي رفع بوي بد خلط سينه استفاده مي كردن و درمان براي بيماري لثه، درد دندان و بعضي بيماري هاي چشمي شناخته مي شود.

اين گياه قرمز براي بيماري هاي آرتريت، مشكلات صفراوي، اسهال، كاهش تب، التهاب طحال، آماس زبان، زرد زخم، كمر درد، از بين بردن كرم هاي حلقوي، مشكلات قلبي، قاعدگي دردناك، مشكلات كبدي، بواسير و تب خال نيز استفاده مي شود.

روسي ها انواع زرشك رو براي التهاب خونريزي دهنده ديواره رحم، مشكلات كيسه صفرا، فشار خون بالا، افزايش ترشح صفرا و همچنين براي تنظيم ارگان هاي زنانه مصرف مي كنند.

زرشك سرشار از ويتامين سي

برگ هاي گياه زرشك غني از ويتامين C است و خاصيت مليني دارد، ميوه ي قرمز اين گياه ادرارآور و خلط آور است و براي خشبو شدن دهن نيز استفاده مي شود. پوسته و ساقه اون تقويت شده و صفراآور و ملين است

در تحقيقاتي كه انجام شده زرشك به علت داشتن آلكالوئيدي به نام بربرين اثرات آنتي بيوتيكي براي باكتري ها دارد. از طرفي سولفات موجود در زرشك عليه سيستم هاي توموري قابل استفاده است و شايد به همين خاطره كه اين گياه به عنوان عامل ضد تومور سرطان شناخته مي شه

زرشك براي درمان چاقي و ديابت

نوعي داروي سنتي گياهي چين براي ديابت نوع 2 و لاغر مفيده و در ادبيات چنين گفته شده بربرين كه در ريشه و ساقه بعضي از گياهان وجود دارد مي تونه قند خون بيماران ديابتي رو كاهش بده. حالا دانشمندان با آزامايش رو موش و جونده ها به درستي اين نظر پي بردن.

دانشمند ها در نشريه ديابت نوشته اند؛ بربرين وزن بدن حيوانات تحت آزمايش رو كم كرد يعني براي درمان چاقي ميشه از اون استفاده كرد و بربرين از جمله در زرشك وجود دارد كه مصرف اون در فرهنگ هاي مختلف از جمله درمان اسهال استفاده ميشه.

گروهي بين المللي تاثير بربرين رو تو كاهش قند خون موش ازمايش كردن و متوجه شدن ك هخوردن اون باعث ميزان قند خون، كم شدن چربي موجود در جريان خون و كاركرد بهتر انسولين در بدن و وزن بدن حيوان رو كم مي كنه.