خواص بادام هندي براي بدن، آشنايي با مهم ترين فوايد بادام هندي!
بادام هندي خواص بسيار زيادي دارد و براي درمان بيماري هايي مانند: ديابت، كم خوني و سنگ كيسه صفرا مفيد مي باشد. بادام هندي يكي از مغزهاي خوشمزه اي مي باشد كه فوايد زيادي هم براي سلامتي دارد. از جمله فوايد بادام هندي مي توان به درمان ديابت اشاره كرد. همواره افراد زيادي از بيماري قند و ديابت رنج مي برند؛ اما با خريد بادام هندي از سايت هفت مغز مي توانند روند درمان خود را تسريع ببخشند. همچنين نمي توان از خواص بادام هندي براي كودكان چشم پوشي كرد، يكي از سالم ترين تغذيه هايي مي باشد كه مي توان در اختيار كودكان قرار داد.
فوايد بادام هندي؛ مهم ترين خاصيت بادام هندي براي سلامتي بدن
بادام هندي نهتنها يكي از خوشمزهترين و پركاربردترين آجيلها است؛ بلكه داراي خواص زيادي نيز براي سلامتي است. خواص مغذي بادام هندي شامل بهبود سلامت قلب، ارتقاء عملكرد مغز، بهبود هضم و افزايش جذب مواد مغذي ميباشد. بهعلاوه اين آجيل ميتواند در كاهش وزن نيز به شما كمك كند. (۱)
در سالهاي اخير مصرف بادام هندي در اكثر كشورهاي غربي افزايشيافته است. اين افزايش به اين دليل است كه آجيلها بهعنوان برخي از سالمترين غذاهاي موجود و بهعنوان يك افزودني مهم به رژيم غذايي براي پيشگيري از طيف وسيعي از بيماريهاي مزمن ردهبندي ميشوند.
يكي از بهترين كاربردهاي بادام هندي استفاده از آن در پخت شيريني و تهيه غذا است و بنابراين مصرف بادام هندي همراه با ديگر آجيلهاي پركاربرد مانند بادام يا گردو كار آساني است.
مواد مغذي بادام هندي چيست؟
برخلاف آجيلهاي ديگر بادام هندي بذر يك نوع درخت است. بادام هندي رنگ روشني دارد و شكل آن شبيه كليه است. اين آجيل ميوه درخت استوايي آناكارديوم اكسيدنتيل (Anacardium occidentale) بوده و ميوه آن كه كشو (Cashew) نام دارد طعم تلخي دارد. در برخي كشورها از كشو قرنها به عنوان درمان سنتي براي درمان بيماريهاي مختلف ازجمله مشكلات قلبي و ديابت استفاده ميشده است. اين درختها بومي مناطق ساحلي برزيل هستند و ميوه آن امروزه در سراسر جهان بهويژه در آشپزي آسيايي رايج است. غالباً بادام هندي جزئي از آجيل مخلوط ميباشد.
بادام هندي و ساير آجيلها با توجه به تراكم بالاي مواد مغذي كه در خود دارند، بهويژه براي افزايش سلامت قلب توصيه ميشوند. بادام هندي غني از اسيدهاي چرب غيراشباع و بسياري از تركيبات مفيد ديگر مانند پروتئين گياهي، فيبر خوراكي، مواد معدني مانند مس، روي و منيزيم بهعلاوه آنتياكسيدانهايي به شكل فيتوسترولها و تركيبات فنوليك است. مواد تشكيلدهنده بادام هندي حدود ۲۱ درصد پروتئين، ۴۶ درصد چربي و ۲۵ درصد كربوهيدرات ميباشد.
خاصيت هاي بي نظير بادام هندي براي معده
يكي از عوامل كليدي در مواد مغذي بادام هندي محتواي چربي سالم آنهاست. بادام هندي عمدتاً از چربيهاي غيراشباع به شكل اسيدهاي چرب غيراشباع تك حلقهاي و چند حلقهاي تشكيل شده است. تقريباً ۶۲ درصد چربيهاي بادام هندي چربي غيراشباع تك حلقهاي، ۱۸ درصد چربي غيراشباع چند حلقهاي و باقيمانده آن تركيبي از چربيهاي اشباعشده است.
به دليل اثرات مثبت اين چرييها بر متابوليسم و ديگر عملكردهاي زيستي، بسياري از مطالعات مصرف بادام هندي و ساير آجيلها را با كاهش خطر ابتلا به بيماريهاي قلبي عروقي، سرطان، ديابت و چاقي مرتبط ميدانند.
ارزش غذايي بادام هندي براي يكچهارم فنجان از آن تقريباً به اين قرار است:
ليست ارزش غذايي بادام هندي:
- ۱۹۶ كيلوكالري
- ۵ گرم پروتئين
- ۱ گرم فيبر
- ۱۶ گرم چربي
- ۷۵۰ ميليگرم مس (۸۴ درصد نياز روزانه)
- ۸۹ ميليگرم منيزيم (۳۳ درصد نياز روزانه)
- ۱۶۷ ميليگرم فسفر (۲۸ درصد نياز روزانه)
- ۹ ميليگرم روي (۲۳ درصد نياز روزانه)
- ۲۷ ميليگرم منگنز (۱۵ درصد نياز روزانه)
- ۱۱ ميليگرم ويتامين K (12 درصد نياز روزانه)
- ۲ ميليگرم آهن (۱۱ درصد نياز روزانه)
- ۲۳ ميليگرم فولات (۶ درصد نياز روزانه)
۹ خاصيت بادام هندي براي سلامتي بدن
۱- مصرف بادام هندي؛ بهترين دارو براي مبارزه با بيماريهاي قلبي
مصرف منظم بادام هندي ميتواند به كاهش خطر ابتلا به بسياري از عوامل منجر به بيماريهاي قلبي ازجمله كلسترول بالا، فشارخون بالا و چاقي كمك كند. اعتقاد بر اين است كه بادام هندي اثرات سودمندي بر سطح استرس اكسيداتيو، التهاب و فعاليت عروق و شريانها دارد و باعث افزايش سلامت قلب ميشود. (۴)
بادام هندي ميتواند به كاهش كلسترول بد (LDL) كمك كند و كلسترول خوب (HDL) را بهبود بخشد. اين آجيل حاوي تركيبات فيتوسترول خاصي است كه نقش اساسي در غشاي سلولي با تثبيت سلولها و جذب كلسترول بازي ميكنند. تركيبات فيتوسترول خاص بادام هندي مسئول كاهش كلسترول است و اين دليلي بر اين است كه بادام هندي ميتواند به جلوگيري از تشكيل پلاك در ديواره شريانهاي خون كمك نمايد. همچنين اين آجيل خوشمزه با كاهش سطح تري گليسيريد و كاهش سطح التهاب به محافظت از شما در برابر بيماريهاي قلبي، حملات قلبي يا سكته مغزي كمك ميكند.
۲- فوايد خوردن بادام هندي و كمك به پيشگيري از سنگ صفرا
يك پژوهش نشان داده است كه خوردن هفتگي آجيل، ازجمله بادام هندي ميتواند به كاهش خطر ابتلا به سنگ صفرا كمك كند. سنگ صفرا با سطح كلسترول در ارتباط است. اين سنگها ناشي از كلسترول سفت شدهاي هستند كه نتيجه وجود كلسترول بيشازحد در داخل صفرا بوده و از طريق دستگاه گوارش در بدن گردش دارند. (۵)
بهطورمعمول كبد به ميزاني كلسترول ترشح نميكند كه منجر به تشكيل سنگ شود؛ اما وقتي شخصي داراي كبد ضعفي باشد، كلسترول ميتواند مانند چسب عمل كرده، سخت شده و با مواد ديگري مانند كلسيم داخل كيسه صفرا انقياد پيدا كرده و تشكيل سنگ دهد.
۳- خواص بادام هندي و لاغري
آجيل حاوي مقادير زيادي چربي است. بهعنوانمثال بادام هندي تقريباً از ۴۶ درصد چربي تشكيلشده است. به طور كلي آجيلها داراي مواد مغذي زيادي هستند و مقادير زيادي ماده معدني و اسيدهاي چرب مهم را كه از كاهش وزن پشتيباني ميكنند تأمين مينمايند. بادام هندي ميتواند به شما كمك كند پس از يك وعدهغذاي احساس سيري بيشتري كنيد. اين موضوع منجر به ممانعت از ميل شديد به غذا، پرخوري و خوردن ميان وعدههاي ناسالم ميشود. بهطوركلي چربي مواد غذايي را دلپذيرتر ميكند و جذب مواد مغذي محلول در چربي مانند ويتامين A و ويتامين D را افزايش ميدهند. (۶)
همچنين بادام هندي منبع خوبي از پروتئين گياهي است. اين پروتئين گياهي تا حدي به شكل آمينواسيد مفيد ال-آرژينين است. اين آمينواسيد يك پيشگام اكسيد نيتريك است كه در كمك به بهبود واكنشپذيري عروق و گردش خون مؤثر ميباشد. در پستانداراني همچون انسان اكسيد نيتريك يك مولكول مهم در سيگنالينگ سلولي به حساب ميآيد كه در بسياري از فرايندهاي فيزيولوژيك و پاتولوژيك دخالت دارد. اين تركيب داراي خاصيت گشادكنندگي عروق است و داراي نيمهعمر كوتاهي در خون در حد چند ثانيه ميباشد. جريان خون بهبود يافته به خروج سموم از سيستم گوارش كمك ميكند و ميتواند سبب بهبود سوخت و ساز، بالارفتن انرژي و بهتر شدن سلامت گوارش شود.
۴- كمك به سلامت و تقويت استخوان ها
بادام هندي به دليل دارا بودن كلسيم، منيزيم و پتاسيم همراه با مصرف كم سديم منجر به بهبود سلامت استخوانها ميشود. اين مواد معدني با محافظت از استخوان در برابر از دست دادن مواد معدني مرتبط هستند. خاصيت استخوانسازي بادام هندي به ذخيره ويتامين K آنها نيز مربوط ميباشد. (۷)
مصرف يكچهارم فنجان بادام هندي بيش از ۱۲ درصد نياز روزان بدن به ويتامين K را تأمين ميكند. بنابراين بادام هندي منبع خوبي براي پيشگيري از كمبود ويتامين K به حساب ميآيد. ويتامين K با ساير مواد معدني ضروري مانند كلسيم در كمك به استخوانسازي و حفظ تراكم مواد معدني استخوان شركت ميكند. اين عمل ميتواند از ما دربرابر شكستگي و پوكي استخوان محافظت كند.
۵- خاصيت هاي بادام هندي و پيشگيري از سرطان كولون، پروستات و كبد
خوردن منظم آجيل ازجمله بادام هندي با كاهش خطر ابتلا به سرطانهاي رايج بهويژه سرطانهاي دستگاه گوارش، شامل سرطانهاي كبد و كولون، مرتبط است.
آجيل منبع خوبي از ويتامينهاي آنتياكسيداني لازم براي محافظت بدن در برابر آسيبهاي ناشي از ميزان بالاي راديكالهاي آزاد است. راديكالهاي آزادي كه باعث استرس اكسيداتيو، آسيب زدن به DNA، جهش سلولي و تشكيل تومور سرطاني ميشوند. (۸)
۶- فوايد بادام هندي و بهبود عملكرد مغز
مغز عمدتاً از چربي ساختهشده و نيازمند اسيدهاي چرب سالم در رژيم غذايي است. آجيلها يكي از غذاهاي گياهي طبيعي غني از چربي بوده و به عملكرد شناختي، بهداشت پيري و تنظيم خلقوخو كمك ميكنند.
در بادام هندي چندين ماده مغذي وجود دارد كه ميتوانند از طريق تنظيم مسير انتقالدهندههاي عصبي، انتقال سيناپسي و حفظ سياليت غشا به پشتيباني از تواناييهاي شناختي و فرآيند چندگانه مغز كمك كنند. كمبود اسيدهاي چرب غيراشباع تك حلقهاي و چند حلقهاي در رژيمهاي غذايي با افزايش خطر ابتلا به برخي مشكلات رواني مانند ADHD (بيشفعالي)، اضطراب يا افسردگي، خوانش پريشي (اختلال در روان خواني و درك مطلب) و زوال عقل مرتبط است. (۹)
۷-خواص بادام هندي و كاهش خطر ابتلا به ديابت
بادام هندي يك منبع عالي از چربيهاي غيراشباع تك حلقهاي است. بخشي از خواص ضد ديابتي بادام هندي به برخي عناصر فعال آن با نام عصاره هيدرواتانوليك كه به شكل اسيد آناكارديك است و انتقال و كنترل گلوكز را تحريك ميكند مربوط ميشود. عصاره هيدرواتانوليك ميوه درخت بادام هندي و تركيب اصلي آن (اسيد آناكارديك) جذب گلوكز را تحريك ميكند. (۱۰)
همچنين بادام هندي به كاهش سطح التهاب كمك ميكند. مطالعات نشان ميدهد كه يك رژيم غذايي حاوي آجيل سبب كاهش انتشار نشانگرهاي زيستي التهابي شده و ميتواند به مقاومت در برابر انسولين و بروز ديابت كمك كند. نشانگرهاي زيستي معمولاً به يك شاخص قابلسنجش از بعضي حالات و شرايط بيولوژيك گفته ميشود. علاوه بر اين خواص بادام هندي شامل توانايي در پيشگيري يا درمان عوارض جانبي ديابت ازجمله بالا بودن فشارخون، چاقي و خطرات قلبي عروقي است.
۸- خواص بادام هندي و پيشگيري از سردردهاي ميگرني
بادام هندي به عملكرد سالم مغز و بهبود گردش خون كمك كرده و درعينحال فشارخون را كاهش ميدهد. همچنين آجيلها فيتوسترولهاي گياهي را تأمين ميكنند كه هم در كاهش مدت سردرد و هم دفعات وقوع آن سودمند هستند.
علاوه بر اين بادام هندي با تغييرات سريع در قند خون و هيپوگليسمي كه يك محرك شناختهشده ديگري براي ميگرن است مبارزه مينمايد. هيپوگليسمي به پايين افتادن قند خون به زير شصت ميليگرم بر دسيليتر گفته ميشود. (۱۱)
۹- خواص بادام هندي و كمك به حفظ سلامت پوست
مواد مغذي بادام هندي به دليل وجود اسيدهاي چرب ضروري بهسلامت پوست كمك ميكنند. بدن ما براي حفظ خاصيت جذب آب و رهايي از تحريكپذيري پوست، پوستهپوسته شدن پوست و پيري زودرس پوست نياز به منابع سالم چربي دارد.
همچنين بادام هندي منبع غني از مس ميباشد كه به توليد پوست، رنگدانه مو يا ملانين و تشكيل كلاژن كمك ميكند. كلاژن به خاصيت كشساني پوست و مقاومت پوست در برابر پيري كمك مينمايد. (۱۲)
بادام هندي چيست؟
نخستين بار بادام هندي در برزيل كشتشده است. حوالي سالهاي ۱۵۶۰ تا ۱۵۶۵ ميلادي ساكنان پرتغالي آنجا آن را به قسمتهايي از هندوستان بردند. اين آجيل از هندوستان به سمت جنوب شرق آسيا گسترش يافت و پس از مدتها راه خود را به آمريكا و آفريقا باز كرد.
در حال حاضر درخت بادام هندي بهطور گستردهاي در مناطق استوايي جهان بهويژه قسمتهايي از هند، نيجريه، ويتنام، ساحل آج و اندونزي كشت ميشود. نام انگليسي اين آجيل Cashew است و از Caju كه در زبان پرتغالي به معني آجيل خودرو است مشتق ميشود.
اين آجيل شبيه به ميوه آلويي شكلي است كه در انتهاي ميوهاي به شكل سيب رشد ميكند. اين ميوهها ابتدا روي درخت روييده و سپس رشد كرده و به شكل سيب درميآيند. خود ميوه سيبيشكل طعم تند و پوست نازكي دارد و معمولاً پس از چيدن خورده نميشود. البته در برخي نقاط جهان نظير برزيل و مناطقي از آفريقا، اين ميوه سيبيشكل بهعنوان خوراكي شفابخش بهحساب آمده و از آن بهعنوان نوعي درمان طبيعي مانند مبارزه با باكتريها استفاده ميشود.
بادام هندي طعم بسيار خوب و دلچسبي داشته و سرشار از مواد مغذي است. اين آجيل در ايران كشت نميشود و كاملاً وارداتي بهحساب ميآيد. يكي از آيتمهاي مربوط به دستهبندي اين آجيل سايز آن است. مثلاً بادام هندي ۲۴۰ به اين معناست كه در هر پوند آن ۲۴۰ عدد بادام هندي وجود دارد. اندازههاي ديگر بادام هندي ۱۸۰ و ۳۶۰ است. ناگفته پيداست كه مانند انس پسته كه هرچه كمتر باشد پسته گرانتر است، هرچه اين عدد كمتر باشد بادام هندي گرانتر ميباشد. بيشتر بادام هنديهاي موجود در ايران سايز ۲۴۰ و ۳۶۰ است. بادام هندي ۱۸۰ به ندرت موجود بوده و بسيار نيز گران ميباشد.
منبع : خواص بادام هندي